Kuunteluohjeet

Tervehdys kuuntelijat!
Radio Scifest 2017 lähettää ohjelmaa kolmen serverin voimalla: Webissä paras äänentoisto on saavutettavissa servereillä Spacial ja Radionomy. Molemmat lähettävät aac-muotoista streamiä verkkoon. Kolmas serveri on valjastettu mp3 toistoon niitä kuuntelijoita varten joilla on vaikeuksia vastaanottaa muita audiomuotoja.
————————————————————————————————
Kaikkia servereitä voi käyttää tietokoneiden kanssa, mutta mobiililaitteille webcasting onkin jo haastavampaa:
IOS-laitteilla (iPad ja iPhone) kuuntelu tapahtuu useimmin iTunes ohjelmalla joihin tarvittava m3u-muotoinen tiedosto soittolistaa varten on ladattavissa Radionomy ja Caster.fm sivuilta. Laitteille on ladattavissa myös sovellus (app) Radionomy SA jonka voi valjastaa soittimeksi laitteeseen. Hakukenttään kirjoita ”Radio Scifest 2017”
 ————————————————————————————————
Android laitteilla kuuntelu onnistuu parhaiten VLC ohjelmalla (ladattava), muutoin kaikki toimii kuten edellä ja m3u tiedosto löytyy samoilta servereiltä kuin IOS-laitteillekin. Androidille on ladattavissa myös ohjelma (app) RadIO Nomy, kehittäjän kotitekoinen mutta toimiva versio samaan käyttöön. Hakukenttään kirjoita ”Radio Scifest 2017”
 ————————————————————————————————
Windows Phonella kaikki toimii kuten edellisissä, samainen VLC ohjelma kannattaa ladata. WindowsPhonelle oma radio aplikaatio on SHOUTcaster. Ja hakukenttään kirjoita ”Radio Scifest 2017”
Kannattaa huomioida että Firefox ei osaa (tai halua) toistaa webcast ääntä oikein. Ohjelma kuuluu monona ja äänenlaatu on heikko. Testeissä toimiviksi on todettu kyllä ainakin Chrome ja Safari.
————————————————————————————————
Osoitteet ovat:
Kuunnellaan yhdessä!